PATTY SKI síiskola és kölcsönző 2024.03.10-től ZÁRVA tart

Pár hasznos síiskola tanács szülőknek

…avagy mire figyeljünk oda ha a gyereket sítanfolyamra íratjuk be.

ÉRKEZÉS ELŐTT

 • Győződjenek meg, hogy a gyerek kipihenten, reggeli után érkezik az oktatásra
 • A gyerek legyen teljesen felöltözve, épp csak a sífelserelést adjuk rá és indulhat az oktatás
 • Ne izguljon a könnyek miatt! Az oktatóink kedvesek, felkészülten fogadják a gyerekeket.
 • Ha szeretné szemmel tartani a gyereket oktatás alatt, távolabbról tegye, hogy az oktatást ne zavarja!
 • A sí bérlet és a felszerelés NINCS az árban
 • Kezdőknek többnapos tanfolyamot ajánlunk, vasárnapi vagy hétfői kezdéssel
 • Csoportos oktatás kezdete előtt minimum 15 perccel jöjjenek korábban
 • Minden gyerek részére KÖTELEZŐ a bukósisak viselete
 • A DODO klubban babysitting szolgáltatást ajánlunk, ahol képzett animátorok vigyáznak rájuk
 • Győződjenek meg róla, hogy van a gyereknél érvényes síbérlet. Ha nincs akkor a síiskolában meg tudják vásárolni.
 • Írják rá a gyerek neve alá a saját (szülő) telefonszámukat
 • Ne feledjék teletömni a gyerek zsebeit papír zsebkendővel
 • Az időjárástól függően lássák el a gyereket megfelelő napszemüveggel, vagy síszemüveggel, sállal, kesztyűvel illetve védőkrémmel bekenni az arcukat
 • Minden időjárásban oktatunk

Školka patty deti

Néhány tudnivaló, észrevétel, apró ötlet, tipp a felhőtlen kikapcsolódás és a hatékony tanulás érdekében:

– a bukósisak viselete Szlovákiában 14 év alatti gyermekek esetében kötelező!
A gyermekek biztonsága számunkra mindennél fontosabb, ezért bukósisak nélkül érkező gyermeket nem tudunk beengedni az oktatásainkra, és a kezdő (vagy akár a haladó) felnőttektől is elvárjuk, hogy odafigyeljenek a saját testi épségükre!
– figyeljünk oda az időjárási körülményekre!
Gyakran fordul elő, hogy havazásban, szélfúvásban, vagy nagy hidegben kell hóra tenni a kicsiket.
Ilyen esetekben nagyon fontos a mozgást még nem akadályozó, de jó meleg, és réteges öltözködés, a lábak, a kezek, és az arc melegen tartása.
Síiskolánkban számtalan meleg és divatos, egyes termékek esetében pedig ismert rajzfilmfigurákkal díszített kesztyű, sapka, bukósisak, síszemüveg, arcmaszk, kézmelegítő gél, és praktikus síruházat közül tud választani, vásárolni.
Érdemes ezeket a melegen-tartó kiegészítőket még az oktatás kezdete előtt ráadni a gyerkőcökre, hogy az újraöltöztetéssel ne az oktatás idejéből vegyünk el értékes perceket!
– a kisebb gyermekek esetében ne legyenek túlzó elvárásaink!
A kicsiknek időt kell hagyni arra, hogy megszokják a szülők hiányát, az új környezetet, a hideget, a sok havat, a csúszós léceket, az új oktató, animátor személyét.
– ne lepődjünk meg akkor, ha a síoktatásra beadott gyermekünkkel az oktató elmegy pár perc erejéig szánkózni, hógolyózni, vagy játszani egy kicsit!
Ne feledjük, ezek a kezdeti pillanatok nagyon fontosak annak érdekében, hogy a kicsik ne megutálják, hanem megszeressék a téli sportokat, ezért törekedjünk arra, hogy a kezdeti lépések élvezetesek és emlékezetesek legyenek, és ne torkolljanak egy végeláthatatlan bömbölésbe!
– néha előfordul, hogy az oktatáson lévő gyermek megmakacsolja magát, és nem hajlandó tovább együttműködni az oktatóval.
Az ilyen esetekre oktatóinknak, animátorainknak van már néhány jól bevált trükkje, de ha ezek sem jönnek be, akkor vegyük tudomásul, hogy a gyerek valami mást szeretne csinálni. Ha nem akarjuk megutáltatni vele egy életre a sízést, akkor hagyjuk őt játszani, hógolyózni, a hóban fetrengeni, szánkóztassuk meg az erdőben, itassunk meg vele egy teát, vagy egy finom forró csokit a büfében, mert nem az a lényeg, hogy 4 évesen legyőzzük Marcel Hirschert vagy Lindsey Vonn-t, hanem hogy gyermekünk boldog legyen, és jókedvvel álljon oda a következő síórára is.
– tartsuk meleg helyen, és próbáljuk, vegyük fel időben a síbakancsunkat!
Még a saját bakancsot is érdemes a síórák megkezdése előtt időben a lábunkra húzni, de az újonnan vásárolt, a kölcsönzött vagy a kölcsönbe kapott cipőkre ez hatványozottan érvényes!
Nagyon sok időt elvesz az értékes oktatási órák idejéből, ha menet közben kell bakancsot cseréltetni a tanítvánnyal azért, mert túl szoros a bakancs, nyomja a lábat, vágja a vádlit, vagy egyszerűen csak dörzsöl a túl vékony zoknin keresztül.
Ezeket a problémákat könnyen kiküszöbölhetjük, ha idejében belebújunk a bakancsba, behúzzuk a csatokat, és sétálunk, mozgunk benne egy kicsit.
– használjunk 1 (egy), de jó minőségű, vastagabb, melegebb, kitüremkedésektől és vastag bordázottságtól mentes sízoknit!
A rossz zokni tönkreteheti a másnapi sízésünket, mert kidörzsöli a bőrt, vízhólyagokat generál, és csúnya sebeket okozhat!
Síboltunkban erre is van megoldás, mert kiváló minőségű sízoknik kaphatók.
– ha nem az iskolánkból kapta a felszerelését, akkor az oktatás megkezdése előtt mindenképpen ellenőriztesse kollégáinkkal a lécek hosszát, az élek állapotát, a kötések oldási erejének beállítását, mert ezeket ellenőrizni és beállítani nem az oktatók feladata, és egy esetleges baleset esetén a felelősséget sem tudjuk vállalni!
– oktatás előtt mindenképpen szánjunk időt arra, hogy a felszerelésünket a megfelelő állapotba hozzuk!
Ha szükséges, kérje tapasztalt kollégáink segítségét a síszervizben, ahol a talpfelújítás, élezés, waxolás, beállítás gondjait könnyen és hatékonyan megoldják Önnek!
– számoljanak azzal, hogy a hatékony waxolás egyik előfeltétele az átmelegített és száraz talpfelület, így mindenképpen szánjanak időt arra, hogy a léceket ilyen állapotba tudjuk hozni!
A hideg és nedves talpon elvégzett waxolás nem tartós, és hamar lejön a talpról!
Nagy mennyiségű friss hó esetén mindig érdemes arra számítani, hogy a léceket waxolni kell, ilyenkor gyakran fordul elő, hogy a lécek talpára vastag hóréteg tapad, ami lehetetlenné teszi a siklást.
– kerüljük a régi, hagyományos, párhuzamos oldalfalú, aránytalanul hosszú sílécek használatát!

Saját felszerelés

Még mindig sokan érkeznek hozzánk oktatásra a “segítő” barátoktól, tesi-tanároktól, iskolai szertárakból, rokonoktól, neadj’Isten kölcsönzőkből kapott régi, hagyományos sílécekkel.
Ha egy mód van rá, ezeket már otthonról se hozzuk el!
Az orrunk magassága fölé nyúló, hosszú, párhuzamos oldalfalú sílécek nagyon megnehezítik a tanulást, ezért nem érdemes a kezdeti lépéseket megnehezíteni és tönkretenni velük!
Iskolánk síkölcsönzőjében a legmodernebb, frissen szervizelt felszerelések közül válogathat, próbálgathatja, cserélgetheti őket az Ön, vagy az oktatója kívánsága szerint.
Lehetőség van a kezdetben rövidebb, majd fokozatosan áttérve a sítudásnak, stílusnak, sebességnek megfelelő hosszabb, ideális méretű lécek kipróbálására.

– ha megtetszett az Ön(vagy gyereke) által kipróbált felszerelés, és úgy érzi(k), hogy ez egy jó és kényelmes választás lenne a jövőre nézve is, akkor lehetőség van a kibérelt, vagy azzal azonos paraméterekkel rendelkező felszerelés megvásárlására is.

Vásárlás előtt mindig kérje ki oktatója véleményét!

Mivel a megszerzett sítudás folyamatosan változik, ezért érdemes a felszerelést akkor megvásárolni, amikor már kezd körvonalazódni, hogy milyen stílus, sebesség, pálya-típus fekszik nekünk a legjobban.

Ezért ha lehet, ne az első két oktatási óra után döntsünk, hanem hagyjunk egy kis időt arra, hogy 4-5 nap elteltével, és néhány kipróbált sípálya, léchossz, rádiusz, és típus után a számunkra legkedvezőbb felszerelést tudjuk kiválasztani.

– ha nem kíván vásárolni, de legközelebb is hasonló felszereléssel síelne, akkor visszaadás előtt jegyezze fel magának a kikölcsönzött felszerelés adatait(léc márkája, típusa, hossza, rádiusza, bakancs gyártmánya, típusa, pontos mérete, esetleg síiskolás vonalkódja) hogy a legközelebbi bérlés alkalmával már könnyebben megtaláljuk az Önnek megfelelő összeállítást!

– amennyiben fontos Önnek, hogy élete, vagy gyermekének első csúszásairól mozgóképes emlékek maradjanak, akkor jelezze időben kollégáinknál, hogy az oktatás néhány fázisáról GoPro-kamerával készült felvételt készíthessünk Önről vagy gyermekéről (extra szolgáltatás, külön kell fizetni!).

Reméljük, hogy összeállításunkkal hatékonyan tudtunk segíteni Önöknek!

Ha bármilyen kérdésük lenne a fenti anyaggal kapcsolatban, akkor kérjük, hogy keressenek meg minket az ismert elérhetőségeink bármelyikén, és kollégáink szívesen fognak segíteni Önöknek!

Nagyon köszönjük, hogy igénybe veszi szolgáltatásainkat, és bízunk benne, hogy a nálunk eltöltött órák és napok felejthetetlen emlékekkel fogják gazdagítani az Ön(ök) (sí)életét!

Sporttársi üdvözlettel:
a “PattySki Síiskola” lelkes csapata. 🙂