PATTY SKI nyitvatartás 8:00-16:30

15.12.2022 COVID update

„Szlovákia újra nyitva áll a turisták előtt, legyen szó akár hazai, akár külföldi látogatókról! Nagyon örülünk annak, hogy a téli sportolás kedvelőit hamarosan el is tudjuk szállásolni, így az egy napos kirándulások helyett akár egy hétre is érkezhetnek. Az országban hatályos járványügyi intézkedéseket azonban minden sípályának és vendéglátóegységnek be kell tartania, így csak a beoltott vendégek vehetik igénybe a pályák vagy a hotelek szolgáltatásait.  A szállóvendégeknek az oltási igazolás mellett egy negatív PCR-tesztre, antigéntesztre vagy a bejelentkezésnél elvégzett gyorstesztre is szüksége lesz” – mondta Václav Mika, a SLOVAKIA TRAVEL vezérigazgatója.

Milyen feltételek mellett léphetünk be most Szlovákiába?

A Szlovákiába való belépéshez – minden 12 év és 2 hónapnál idősebb személyt – regisztrálni kell az eHranica rendszerben, majd a beutazáskor be kell mutatni a teljes körű oltásról szóló igazolást.

Ez történhet az EU Covid-Pass alkalmazáson keresztül, de erre alkalmas a védettséget igazoló nemzeti igazolás is. Utóbbin természetesen szerepelnie kell a kiállító ország felelős hatóságának pecsétjének, vagy elektronikusan ellenőrizhetőnek és angol nyelvűnek kell lennie.

Az utazni vágyok számára fontos információ, hogy 2021. december 11-től a sípályák, a felvonók és a zárt felvonók megnyíltak a beoltott vendégek előtt. December 25-től, szombattól pedig a szálláshelyek is elérhetővé válnak az oltott turisták számára, ahol már a vendéglátó- és a wellness-szolgáltatások is igénybe vehetők. A szállodákban a bejelentkezéskor az oltási igazoláson kívül egy negatív PCR-tesztre vagy antigéntesztre, esetleg a helyszínen elvégzett gyorstesztre is szükség lesz, ez a szabály viszont a 12 év alatti gyermekekre is vonatkozik.

A SLOVAKIA TRAVEL egy nemzeti szervezet, amely a szlovákiai turizmus bel- és külföldi piacokon történő népszerűsítésével, támogatásával és fejlesztésével foglalkozik. 2021. április 1-jén jött létre, állami költségvetési szervezetként.

Elérhetőségek – Szlovák intézet

Soňa Jelínková látja el, elérhetősége: office.hu@slovakia.travel, Budapest, Rákóczi út 15.

 

A feti adatok az adott napon voltak érvényesek, nem tudjuk garantálni az adatok érvényességét .

Kérjük minket ne keressenek ezügyben mi nem tudunk lépést tartani az állandó változásokkal, se energiánk se időnk nincs erre. Kérjük forduljanak a szlovák nagykövetséghez naprakész információkért.