PATTY SKI síiskola és kölcsönző 2024.03.10-től ZÁRVA tart

Bikeboard

Egy új eszköz azoknak, akik kicsit tartanak a snowboardtól, talán már néha unják a sízést, szeretnek bringázni, motorozni, és élvezik a havon történő csúszást

Lássuk csak, mit takar ez az elnevezés!
Az említett eszköz egy ügyes ötvözése a bringának, a snowboardnak és egy kicsit a gördeszkának is.
Két snowboardot irányítunk egy méretes és állítható magasságú kormány, és a lábunk segítségével. Előre, a kormányozott biciklivilla aljába egy rövidebb deszkát tettek a tervezők, a talpunk alá pedig egy hosszabbat, amire egy gördeszkaszerű deszkát szereltek, amire úgy állunk rá, hogy a deszka első harmadában egy tépőzáras pánt alá kell becsúsztatni a cipőnket, ami tulajdonképpen bármilyen hóálló cipő is lehet, és emiatt nagyon szimpatikus ez a jármű! Az egész szerkezet vázát egy félbevágott kerékpárhoz hasonlító képződmény tartja össze, és ez adja az egész jármű merevségét is.

A bikeboard előnyei :

1. bármikor le lehet ugrani róla, ellentétben a snowboarddal.
2. én döntöm el, hogy mindkét lábamat bedugom a pánt alá, vagy csak amúgy “gördeszkásan” egyet a pánt alá dugok, egyet pedig a deszka hátulján valamilyen szögbe állítva használok
3. nagyon könnyen lehet vele közlekedni olyankor is, amikor az ember nincs lejtőn, felvonóhoz tart, stb. (csak tolom magam mellett, mint egy biciklit, nem kell minden egyes alkalommal csatolgatni a deszkát).
4. viszonylag könnyen lehet vele felvonózni is (a tányéroson mindenképp).
5. sokkal nagyobb biztonságérzetet ad, mint a snowboard, ugyanakkor pár órai használat után már egész jól meg lehet vele érezni a snowboardra jellemző mozgásokat, ezáltal egy hasznos kapocs lehet azok számára, akik mégis szívesen kipróbálnák a snowboardot.
6. biztonságosabban lehet vele megtapasztalni az élváltások alatt tapasztalható egyensúlyi állapotok változását.
7. a kormányzott deszka (bár nem éppen úgy működik mint pl. egy kormányzott biciklikerék) nagyon sokszor tud segíteni egy-egy elrontott ív korrigálásában, és ezáltal sokkal kisebb a balesetek valószínűsége.
8. a határozott kormányzási kényszer miatt erőteljesen megdolgoztatja a felsőtest (alkar, felkar) izomzatát is.
9. biztonságosabb érzést nyújt a bikeboard akkor is, amikor az u.n. “gyengébbik oldal
10. a gyár által forgalmazott kiegészítőkkel könnyen átalakíthatjuk bikeboardunkat 3 keréken guruló, fékkel ellátott járművé, elektromosan hajtott guruló csodává, vagy éppen kormányozható vizisívé, ezáltal gyakorlatilag egy 4 évszakos masinánk is lehet!

Lássuk csak, hogyan is kell használni ezt az eszközt:

  • Korhatár: 5-99 év
  • Előképzettség: a száguldás és a téli természet szeretete előnyt jelent
  • Felszerelés: semmilyen speciális felszerelést nem igényel, védőfelszerelést adunk.

 

Bérlési árak:

  • Bikeboard: 105 Sk, 3.5 € /óra, 392 Sk, 13 €/nap

BIKEBOARD video